MUSZTA ATTILA

Debrecenben élek, testnevelés szakos tanárként dolgozom egy középiskolában. Zenei képzettségem nincs. Autodidakta módon tanultam meg szájharmónikázni.
Először (középiskolás koromban) gitárt fogtam a kezembe, csak később kezdtem el harmónikázni. Azóta játszom kisebb-nagyobb megszakításokkal. Az örömzenélést részesítem előnyben, úgy gondolom a blues is erről szól.
Első jelentősebb blues bandám a Dr. Valter and The Lawbreakers is ilyen volt. Hosszabb ideig játszottam még a debreceni The Pink Rooster Hard and Blues Band-del, vendégzenészként többször a Grafittivel.

A debreceni székhelyű "Rocksuliba" 15 évvel ezelőtt hívtak meg oktatni. Kifejezetten blues harmónikázást oktatok. Elsősorban kezdők jelentkezését várom, ezért az oktatás során a blues harmónikázás alapjainak alsajátíttatására törekszem.

Saját összeállított zenei hanganyaggal dolgozom, amely a "C" dúros hangolású harmónikára épül az első évben. Egy kis elmélet és a technikák megismertetése után egy - egy játékstílussal foglalkozunk. (Általában ez a második év.) Hangsúlyosabban a folk és a chichago stílusok előadóitól tanulunk, válogatunk anyagot.

Muszta Attila